Вашият акаунт
Отворете Account в страничната лента или изберете Account в менюто под вашето име. Страницата се отнася за вашия акаунт в Entrosity във всеки продукт.
Профил
Вашият имейл се показва в полето E-mail; сменя се в раздела Имейл. Променете полето Name и изберете Save. Продуктите показват новото име след следващата си синхронизация (в Axis — около минута).
Имейл
Влизате с имейл адреса си. За да го смените:
- В раздела E-mail въведете новия адрес в New e-mail и текущата си парола в Current password, след което изберете Change e-mail.
- We sent a confirmation link to …: отворете писмото Confirm your new Entrosity e-mail на новия адрес и изберете Confirm the new address.
- На страницата, която се отваря, изберете Confirm new e-mail. E-mail changed: излизате навсякъде — в Hub и във всеки продукт. Влезте с новия адрес.
Нищо не се променя, докато връзката не бъде отворена. Връзката работи веднъж и 24 часа; нова заявка прави по-ранната връзка невалидна. Старият адрес получава писмо Your Entrosity e-mail was changed, за да разберете, ако някой друг го е сменил. Продуктите показват новия адрес след следващата си синхронизация (около минута).
Новият адрес трябва да е валиден, да е различен от текущия и да не принадлежи на друг акаунт (is already in use — също и ако е бил зает, след като връзката е изпратена). Поканите, изпратени до стария адрес, остават каквито са. Заявките са ограничени като влизанията.
Парола
В раздела Password въведете текущата парола в Current password, след това новата парола в New password и Repeat new password и изберете Change password.
- Новата парола трябва да е с дължина от 12 до 256 знака, не трябва да е широко известна парола или вашият имейл адрес и трябва да се различава от текущата.
- Този браузър остава с активен вход. Всички други сесии се прекратяват — в Hub и във всеки продукт.
Забравили сте текущата си парола? Излезте и използвайте Forgot your password? на страницата за вход (Влизане).
Двуфакторна автентикация
Двуфакторната автентикация (TOTP) изисква код от приложение за автентикация след въвеждане на паролата.
Включване
- В раздела Two-factor authentication изберете Set up authenticator app.
- Сканирайте QR кода с приложение за автентикация (Microsoft Authenticator, 1Password, Google Authenticator, …). Ако не можете да го сканирате, въведете ръчно ключа, показан под кода.
- Въведете 6-цифрения код от приложението в полето 6-digit code и изберете Verify and enable.
- Получавате 10 кода за възстановяване (recovery codes). Съхранете ги на сигурно място: те не се показват повторно. Изберете I saved them.
Всеки код за възстановяване може да се използва веднъж вместо код от приложението, когато влизате без телефона си (Кодове за възстановяване). Текущите ви сесии остават активни.
Няма начин да получите нови кодове за възстановяване, докато двуфакторната автентикация е включена. За да получите нов набор, я изключете и я настройте отново (не е възможно, докато някоя организация я изисква).
Изключване
Въведете паролата си в Confirm with your password to turn it off и изберете Disable two-factor authentication.
Не можете да я изключите, докато организация, в която членувате, я изисква. Тогава картата показва On. Your organization requires it, so it cannot be turned off. (Включена. Вашата организация я изисква, затова не може да бъде изключена.)
Организации, които изискват двуфакторна автентикация
Администратор на платформата може да настрои организация да изисква двуфакторна автентикация. Ако членувате в такава организация (и тя не е спряна) и не сте настроили двуфакторна автентикация:
- всяка страница на Hub показва известие с връзка към Account;
- при влизане се озовавате в Account вместо в продукт;
- никой продукт не се отваря за никоя от вашите организации, докато не я настроите. Можете да продължите да използвате самия Hub.
Настройте я, както е описано по-горе; след това продуктите се отварят веднага.
Сесии
Разделът Sessions показва браузърите, в които сте влезли: Browser, IP address, кога сте влезли (Signed in) и кога сесията е използвана за последно (Last used). Браузърът, който използвате в момента, е отбелязан с This session.
Изберете Sign out на даден ред, за да прекратите тази сесия. Тя се прекратява в рамките на около минута — в Hub и във всеки продукт. За да прекратите сесията в този браузър, използвайте Sign out в менюто под вашето име.
Администратор също може да прекрати всичките ви сесии навсякъде (Администриране на платформата).